MONUMENTS
  • ESGLÉSIA

Entre els seus monuments més emblemàtics destaca l’església de Nostra Senyora de la Pau, que data del segle XVI, d’estil renaixentista amb elements gòtics de la seua primitiva construcció. La fatxada lluïx els medallons dels diferents arquebisbes de València, i hi destaquen la porta clavetejada i una talla de la Mare de Déu de la Pau en pedra arenosa. En la torre, de planta quadrada, s’aprecien quatre gàrgoles de pedra arenosa de traça gòtica i l’espadanya del rellotge afegida en 1906.

  • PALAU

Just al costat està ubicat el Palau Arquebisbal, d’estil gòtic renaixentista i construït durant els segles XIV-XVII. Va ser residència d’estiu dels arquebisbes de València fins a la desamortització de Mendizábal. Actualment només es conserva la part noble. Destaca l’escalinata, en la paret de la qual es troben incrustades les làpides del cementeri romà que es van trobar en la que hui és la plaça de l’església. També en la porta d’accés es pot admirar l’escut tallat en pedra negra d’Alcublas amb les armes de la casa d’Àustria.

  • ERMITA

Conta la llegenda que sant Vicent, predicant a Villar, va atendre la sol•licitud dels habitants perquè hi haguera aigua a la població. El sant va preguntar si volien riu o font, a la qual cosa van contestar que font i llavors va brollar una font. Prop d’esta es va construir una ermita en honor al sant, durant els segles XV-XVII, d’estil gòtic tardà amb afegits posteriors.

  • MUSEU DE LOS CINTEROS

Villar compta amb un Museu Etnogràfic, la Casa de los Cinteros. Es tracta d’un edifici, d’un cert rang, del segle XIX que encara conserva els elements constructius de l’època, així com les dependències típiques (quadra, obrador, celler, cuina, habitacions i entrada), tot això contenint utensilis de l’època.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30